forex trading logo

Ieškoti

Apklausa

Kokių kovos elementų treniruotėse labiausiai norėtumėte išmokti ?
 

Dabar lankosi

Mes turime 5 svečius online
Prienų kovinės savigynos klubo "Spektras" istorija PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Administrator   
Sekmadienis, 27 Vasaris 2011 16:02

spektras1990 metais A. Juočiūnas, D. Vaičiūnas, A. Miliauskas, K. Vaikšnys ir R. Martusevičius susibūrę į iniciatyvinę grupę ne tik patys aktyviai sportavo pagal įvairias kovinių menų sistemas, važinėjo į treniruotes pas to meto bene geriausią kovinių menų specialistą Lietuvoje Romualdą Navicką, bet ir tuo pačiu Prienuose inicijavo karatė treniruočių pradžią. Prienų 1-osios vidurinės mokyklos (dabar "Žiburio" gimnazijos) sporto salė buvo pilnutėlė jaunųjų karatistų. 1991 metai Prienų raj. savivaldybėje buvo įregistruotas Prienų kovinės savigynos klubas "Spektras". Tuo pačiu metu buvo aktyviai pradėta dalyvauti sportinėje veikloje. Klubas įsiliejo į Lietuvos kovinės savigynos federacijos, Lietuvos kovinio meno klubų asociacijos o veliau ir į Lietuvos Shidokan karatė federacijos veiklą.

Kovinės savigynos o ne rytų kovos menų ar karatė pavadinimas ir kryptis buvo pasirinkta sąmoningai kaip vienijanti universalios kovos stilių kuriame propaguojama laisva kova su bokso, karatė ir imtynių elementais. Per šį laiką klubo gretose sportavo o kai kurie sportininkai klube tiesiog užaugo, subrendo ir įgavo daug sportinės bei gyvenimiškos patirties. Štai keletas jų: T. Stupuris, M. Jonikaitis, N. Kazlauskas, A. Miklušis, N. Šukys, E. Visockas, V. Kvietkauskas, K. Sakalas, T. Uzelman ir dar daug kitų. Vien tik treniruotėmis sporto salėje nebuvo apsiribota todėl aktyviausi klubo rėmėjai šio sporto entuziastai nusprendė įsirengti atskiras klubo patalpas labiau pritaikytas kovos menams su tinkamu inventoriumi. Prie naujų patalpų, kurios buvo įrengtos savo lėšomis, darbų ženkliai prisidėjo K. Vaikšnys, N. Acus, T. Davidavičius, R. Muliuolis, A. Eidukaitis, J. Žiogas, A. Miliauskas ir kiti. Įrengus klubo patalpas prasidėjo antrasis klubo veiklos etapas kuriame buvo galima geriau laikytis treniruočių režimo, suplanuoti papildomas treniruotes varžybų laikotarpiu, naudotis tam skirtu inventoriumi, aptarti veiklos ypatumus prie arbatos puodelio.
2000 metais klubo prezidentas A. Juočiūnas persikėlė gyventi į Vilnių kur nuo 2001 metų Lietuvos Telekomo Sporto Klube pradėjo treniruoti kovinės savigynos. Tuo metu Prienų klubo veiklą perėmė ilgametis klubo narys T. Davidavičius kuris ir tęsė treniruotes ir sportinę veiklą. Tuo pačiu metu kovos menus kultivuoti pradėjo ir sporto klubas "Vėjas". Šios sporto šakos mėgėjai galėjo rinktis sau priimtinesnį variantą kur ir kada sportuoti. Vėliau klubas "Spektras" netekias pagrindinių veiklos iniciatorių nusprendė sustabdyti savo veiklą ir tokiu būdu palikti gyvuoti ne du silpnesnius, bet iškelti vieną klubą. Tačiau kovos menams net ir likus vienam juos atstovaujančiam klubui išlikti Prienuose nepavyko.
Situacija pasikeitė tada, kai vėl į Prienus sugrįžus A. Juočiūnui 2008 metų spalio mėnesį buvo atnaujintos kovinės savigynos treniruotės "Žiburio" gimnazijos sporto salėje o tuo pačiu ir Prienų kovinės savigynos klubo "Spektras" veikla. Kaip matome klubo gyvavimo istorija tęsiasi ir tolimesnius jos puslapius gali kurti kiekvienas iš Jūsų. Belieka palaikyti klubą, lankyti treniruotes, dalyvauti veikloje...

 

Atnaujinta Pirmadienis, 28 Kovas 2011 21:05
 


Powered by Joomla!. Designed by: free cms hosting budget hosting Valid XHTML and CSS.